Psykiater Terje Tørrissen er en av de to sakkyndige som skal vurdere den 23 år gamle mannen som drepte Anja Weløy Aarseth (21) fra Bergen.

Tørrissen har vært rettspsykiater siden 2002 og var en av de fire sakkyndige som vurderte Anders Behring Breivik under 22. juli-rettssaken. Sammen med kollega Agnar Aspaas vurderte han Breivik som strafferettslig tilregnelig, en vurdering dommerne i Oslo tingrett støttet.

syc76d3a.jpg
SCANPIX

Tørrissen er for øvrig oppvokst i Ålesund, der drapet skjedde.

Også psykiater Michael Setsaas fra Trondheim skal vurdere 23-åringen.

Nye avhør utsatt

— De starter arbeidet nokså snart, sier Yngve Skovly, politiadvokat i Sunnmøre politidistrikt.

— Den formelle oppnevnelsen skjer i morgen, men både forsvarer og aktor er enige om forslaget, og de to psykiaterne har også sagt seg villige til å ta på seg oppgaven, fortsetter Skovly.

23-åringen, som har vedgått at han drepte og misbrukte Anja Weløy Aarseth seksuelt, skulle etter planen bli avhørt i dag, men dette er utsatt.

— Det blir ingen avhør denne uken. Siktede har bedt om tid til å gå gjennom sakens dokumenter angående ranssiktelsen før han vil være med på nye avhør, sier Skovly til smp.no.

Til BT sa Skovly tidligere torsdag at det neste avhøret vil dreie seg om flere detaljer rundt drapet, men også at de vil følge opp ransforsøket, som hittil ikke har vært et tema i avhør.

Finner ikke mobilen

Politiet i Ålesund jobber på spreng for å kartlegge bevegelsene til både drapsofferet Anja Weløy Aarseth og den draps- og overgrepssiktede 23-åringen, men har fortsatt ikke funnet Anjas mobiltelefon.

Sunnmørspolitet har lett etter telefonen flere steder, og vurderte mandag å be om bistand fra brannvesenet, men dette er nå lagt på is.

— Det vil koste en del å søke gjennom de aktuelle områdene med dykkere, og vi har funnet ut at vi ikke kan bruke ressurser på det. Mobiltelefonen kunne muligens ha hjulpet oss med nøyaktige tidsforløp, og det er også greit å vite hvor den er blitt av, for vi vil gjerne få alle detaljer på plass. Men den har ingen betydning for etterforskningen, sier Skovly.

Den siktede har sagt at han ikke vet noe om mobiltelefonen.