• Dette er kult, jeg begynner å bli god nå. Jon Fartein Hoel (10) snurrer rundt på gulvet.

Laksevåg kulturkontor arrangerer kurs i breakdance i Haugatun denne uken. Åtte gutter og to jenter hopper og spretter rundt til hip-hop musikk.

— Sjekk her da, denne har jeg lært i dag, en «Back Spin», viser Even Hauger (11). Han synes en uke er litt lite å lære breakdance på. En måned hadde passet mye bedre.

— Da skulle jeg gjort det kjempebra, forklarer han mens han ruller bortover gulvet.

— Du skal helst gå i en genser som sklir litt og en shortsliknende bukse som går opp til hit, viser Mikal Gismervik (12) og peker på leggen.

Liker triks

— Jeg har øvd ganske lenge, begynte med break i andre klasse. I klassen er det noen som er bedre enn meg. Det gjør ikke noe, for da lærer de meg å bli like god, sier Joakim Johannessen (10). Joakim digger break. Dansen og skating er det som betyr noe.

— For å si det sånn; jeg liker det som har med triks å gjøre. Følg med da, sier han og spretter ut i en L-Kick.

L-Kick heter det visst fordi breakerne står i en L i luften. Instruktør er Lersan Sinamkham (20), som har nesten fem års erfaring som breakdancer og danser i en gruppe i Oslo.

— Å danse break er en hobby. Dansen henger sammen med skating og triksesykkel. Du må øve og øve, eneste forskjell er at til breaking har du musikk, forteller han og viser noen triks.

— Wæææ! Så du det. Går det virkelig an! Når jeg prøver det der, så bare faller jeg, måper Even. Lersan jobber til vanlig i Utekontakten i Bergen og stiller opp gratis for ungene.

Øve og øve

Stefan Lægreid (11) har ordentlig breakeklær og ikke minst ordentlig breakehårsveis. Pinner rett ut til alle kanter.

— Du må være kul på håret når du driver med dette. Denne sveisen har jeg i dag, i morgen kanskje en annen, sier han liggende fra gulvet.

— Jeg synes du er flink til å danse.

— Bob, bob...

Kurset er ferdig i morgen etter fem dagers trening.

— Det er slitsomt å øve, men vi må, sier Erik Hauger (11).

— Jeg er så svett at jeg måtte dynke meg, forteller en rødsprengt Joakim. Det tar på å bli god breakdancer.

ØVELSE GJØR MESTER: Joakim Johannessen (10) begynte med breakdance i andre klasse. Gjett om han er flink! (FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN)
FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN