Mannskaper fra Falck Redning var i ferd med å taue bilen da slepetauet røk like før klokken 07. Dermed veltet lastebilen og ble liggende på siden, halvveis uti en grøft mellom Esso-stasjonen og Domus-butikken i Åsamyrane.

Det er på det rene at lastebilen hadde blitt tauet i nærmere 20 mil da uhellet skjedde. Lastebilen hadde nemlig blitt tauet helt fra Lærdal, over tre timers kjøring fra Bergen.

Lastet med møbler og mat

Lastebilsjåfør Gisle Granseth fra Brummunddal forklarer hva som skjedde:

— Jeg var på vei fra Østlandet til Bergen med bil og henger full av møbler og mat da jeg fikk problemer med bakakslingen i Lærdal i går kveld.

Lastebilsjåføren tok kontakt med Falck for å berge bilen. Det tok en del tid å kvitte seg med hengeren, og deretter måtte bilen fraktes til Bergen, ettersom den ikke kunne repareres på Voss.

— Jeg var trøtt og bestemte meg for å legge meg i køyen i bilen i stedet for å sitte i Falck-bilen. Der sov jeg godt, helt til bilen bikket. Da landet jeg med begge knærne i sideruten, sier Granseth.

Vondt i kneet

— Jeg skjønte hva som hadde skjedd, men visste jo ikke hvor jeg var eller hvorfor bilen hadde veltet. Kneet er litt hovent og ømt, men ellers går det bra med meg. Dette er sånt som skjer, sier han.

Granseth er nå på vei med fly til Østlandet.

— Det tar nok en stund før bilen kan kjøres tilbake igjen, og akkurat nå synes jeg det er greit å slippe også.

En talsmann for redningsfirmaet Falck sier at det er fullt lovlig å oppholde seg i biler som blir tauet. Bilen ble slept baklengs og var heist opp i bakkant, slik at den rullet på forhjulene.

<b>PÅ SIDEN:</b> Lastebilen veltet rett utenfor butikken Sofahuset i Åsamyrane.
Steinar Harkestad
<b>VEKKING:</b> Å bli vekket av at "soverommet" veltet, må ha vært en ubehagelig opplevelse for lastebilsjåføren.
Steinar Harkestad