— Det var et utrolig smell. Da vi så ut vinduet så vi rett i et blodig ansikt, forteller Dag Steinslid. Sammen med konen, datteren Lise og to barnebarn fikk han en svært brå start på dagen i går.

Mistanke om promille

Like etter klokken 06.30 kom en sølvgrå Audi kjørende i stor fart på veien ovenfor huset. Politiet mener bilføreren var påvirket av alkohol da han mistet kontrollen, sneiet noen trær og havnet i husveggen i Mildevegen på Hjellestad.

— Barnebarnet på fem var stått opp. Heldigvis oppholdt han seg ikke på kjøkkenet, sier bestemor Gudrun Vinje og viser oss kjøkkenet. Da skjønner vi hvorfor hun er lettet. Skuffer og skap er tømt for innhold. På benker og gulv flyter det av glasskår og gjenstander. Benkeplaten er kløyvd, og flisene på veggen har sprukket.

— Bilen har skjøvet veggen noen centimeter innover. Dermed kom alt som var i skapene ut. Vi har noen timers arbeid med å rydde opp her, sier Dag Steinslid.

- Vi har hatt flaks

Det kan både han og familien leve med.

— Både vi og de som var i bilen har hatt flaks. Hadde bilen truffet hjørnet på huset, ville liv gått tapt, tror Steinslid.

— Det var et voldsomt smell, forteller han i det vi runder hushjørnet får å se hvor bilen landet.

— Jenten som satt i baksetet fortalte at de hadde stor fart. Det må de også ha hatt, for bilen har fløyet flere meter før den havnet i husveggen.

— Se, her er en del av bilen, kommer barnebarnet løpende til.

Funnet hjemme

Steinslid kom seg raskt i klærne og ut til de tre personene som befant seg i bilen, to menn og en kvinne.

— En av mennene blødde kraftig, forteller Steinslid.

Mens han tok hånd om den sjokkskadete kvinnen, nyttet de to mennene sjansen til å stikke av.

— De hadde vel god grunn til å stikke dersom de ikke var edru, sier Steinslid, som selv ikke snakket med dem.

Politi, brannvesen og luftambulanse kom raskt til stedet. Mens kvinnen ble tatt hånd om, startet jakten på de to mennene. Den ene ble funnet i en kjeller i et hus like ved, den andre i sin egen seng - sterkt blødende.

Tyvlånte morens bil

Tilstanden til 22-åringen beskrives som alvorlig, mens stabil av Haukeland universitetssykehus. Kvinnen og den andre mannen (20) beskrives å ha lettere skader. De er begge skrevet ut.

— Vi har tatt blodprøver av begge mennene, da det er mistanke om promillekjøring. Det er ikke helt avklart hvem som kjørte bilen, sier operasjonsleder Nils Petter Drange i Hordaland politidistrikt til BT.

Ulykkesbilen ble påført store skader. Bilen tilhører moren til en av mennene. De skal ha tyvlånt Audien mens moren var hjemmefra.

KNUST: Alt som befant seg i kjøkkenskapene ble slengt i gulvet og knust da Audien kom flygende gjennom luften og skjøv husveggen flere centimeter innover. - Det ser ikke ut, konstaterer Lise Steinslid.<p/>FOTO: ØRJAN DEISZ
LUFTFERD: Bilen fløy tre-fire meter gjennom luften før den havnet i husveggen. De to mennene i bilen stakk av, mens en blødende kvinne ble sittende igjen. For den ene mannen er tilstanden alvorlig, men stabil, opplyser Haukeland universitetssykehus.<p/>FOTO: RUNE NIELSEN