Politiet og Vegvesenets ulykkesanalysegruppe jobber på spreng for å kartlegge hendelsesforløpet etter den alvorlige ulykken i Lærdalstunnelen søndag kveld.

— Vi har avhørt vitner, og venter nå på den tekniske rapporten av kjøretøyene. I tillegg vil ulykkesanalysegruppen lage en rapport basert på all informasjonen vi har, sier Magne Knutsen, lensmann i Årdal.

Hull i tunnelen

29 år gamle Kristine Steiro Paulsen var på vei til studiestedet i Sogndal, da hun omkom i tunnelen.

Sjåføren av vogntognet ligger ennå kritisk skadet på Haukeland sykehus, etter at førerhuset ble påført massive skader i ulykken.

Lensmann Knutsen sier skadeomfanget ikke kan forklares med høy hastighet, men at vogntognet braste gjennom tunnelveggen.

— Det har krysset over kjørebanen etter kollisjonen, gått gjennom veggen som består av armeringsjern og spesialbetong, og havnet i fjellveggen. Derfor er det nå et svært hull i tunnelen, sier han.

Kommenterer ikke hendelsesforløpet

Politiet tror de vet hva som gikk galt da de to kjøretøyene smalt sammen, men vil foreløpig ikke gå ut med hendelsesforløpet.

— Det er både av hensyn til de involverte og fordi vi venter på flere rapporter. Forhåpentlig kan vi slå fast nøyaktig hva som gikk galt i slutten av neste uke, sier lensmannen.

Han berømmer personene som kom først til ulykkesstedet søndag kveld.— De beholdt roen, meldte fra og åpnet det nærmeste brannskapet, slik at alarmen automatisk gikk på veitrafikksentralen. I tillegg gjorde de en formidabel innsats frem til innsatspersonellet kom frem, sier Knutsen.