Kl. 05.19 kom den første av morgenens brannmeldinger. Politi, brannvesen og ambulanser rykket ut til brann i en høyblokk i Myrdalskogen 22 i Åsane. Fra en hjørneleilighet i blokkens 11. etasje sto flammene høy til værs.

— Ifølge folkeregisteret skal det bo 56 personer i blokken. Vi startet evakuering med en gang og fikk ut 37 personer, forteller operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Per Stiegler, til bt.no.

Brannvesenet kom seg inn i leiligheten og kl. 05.46 ble brannen meldt slukket. To personer, mor og sønn som bodde i leiligheten, ble tatt til legevakt med lettere røykskader. Brannårsaken er ukjent.

Bare 20 minutter etter at brannen i Åsane var slukket, gikk alarmen på ny. Kl. 06.06 ble det meldt om brann i kjøkkenet i en bolig i Øvre Kalfarlien. Dermed var det ny utrykning for politi og brannmannskap. Allerede kl. 06.13 ble brannen meldt slukket.

Men morgenens brannutrykninger var slett ikke over. Kl. 06.47 ble det av forbipasserende meldt om brann på taket av en boligblokk i Damsgårdsveien.

Dette er en boligblokk med minst like mange beboeren som den i Myrdalskogen, og politiet tok ingen sjanser. De begynte evakuering så snart råd var. Men kun ni minutter etter at brannmeldingen kom, var brannen slukket, dermed kunne evakueringen avbrytes. Det betyr ikke at det ikke var alvorlig. - Det bor jo mange folk der og det var et alvorlig branntilløp, sier operasjonsleder Per Stiegler. - Brannårsaken er ikke kjent, men det er et uteaeral på taket av blokken. Der ble det funnet en engangsgrill. Det har brent rundt den og ned i gummidekket på taket. Om det er årsaken skal vi likevel ikke slå fast, mener Stiegler.

RASKT SLUKKET : Brannen ble heldigvis raskt slukket.
HELGE SUNDE
STO TIL VÆRS: Flammene sto til værs da det brant i denne blokken i Myrdalskogen i morgentimene.
HELGE SUNDE