Det var rett etter klokken seks i kveld, i Breivik Hyttegrend ved Toftøy i Øygarden, at brannen startet.

Det eldre ekteparet som eier hytten hadde akkurat hvilt middag, og drakk kaffe i stuen da de plutselig så flammer komme opp fra kjelleren.

De forsøkte først å slukke med pulverapparat, men det var uten hell. Til slutt bestemte de seg for å varsle naboene. Det var dette som reddet dem.

I løpet av de to-tre minuttene det tok å gå til nabohytten, var hytten deres overtent.

— De hadde veldig flaks, sier fungerende brannsjef på Tjeldstø, Leif Gunnar Alvheim.

Vanskelig slukningsarbeid

Brannvesenet hadde en vanskelig jobb foran seg. Det var ingen ordentlig vei ned til hytten, så de måtte bære det tunge utstyret et godt stykke. De måtte også hente vann fra sjøen til slukningsarbeidet.

Brannen ble varslet klokken 18.20. Etter 8-9 minutter var den første brannpatruljen på stedet. De to mennene fikk selskap av hovedpatruljen 12 minutter senere. Men allerede da den første patruljen ankom var hytten overtent.

Livsverket gikk tapt

Ekteparet, som 82 og 83 år gamle, er helt knust. Hytten var bygget på 80-tallet, og nå er det absolutt ingenting igjen annet enn sot på stedet.

— Det er forferdelig trist, sier fungerende brannsjef Alvheim.

Ekteparet har nå reist tilbake til slektninger i Bergen.

Ingen fare for andre hytter

Det var ingen fare for at brannen skulle spre seg, for vindretningen var gunstig. De andre hyttene i nærheten var dermed trygge.

Brannårsaken er fremdeles ukjent, men det skal ha vært lyn og torden i området i tiden før brannen

Strømmen i området er også borte. Ifølge politiet er det usikkert om dette er som følge av brannen eller på grunn av lynnedslag i området.

INGENTING IGJEN: Hytten, som er bygget på 80-tallet, er brent helt ned.
Jennifer Fossnes