Det var en far og en sønn som oppholdt seg i huset. Ifølge varabrannsjef Ingvar Loftheim ble den eldre faren sendt til sykehus for observasjon. Sønnen skal det gå bra med.

Store skader

Politiet fikk melding om brannen klokken 17.40 lørdag. Bolighuset ligger ved Stongfjorden i Askvoll kommune, like utenfor Stongfjorden sentrum.

Litt før klokken 19 lørdag meldte brannvesenet at de hadde kontroll på stedet.

Ifølge varabrannsjef Ingvar Loftheim i Askvoll brannvesen er det sot-, brann— og vannskader på hele det toetasjers huset. Slik han bedømmer det har huset vært i full fyr, men at brannen har slokket av seg selv på grunn av oksygenmangel. Huset regnes som ubeboelig.

— Det ser ut som om brannen har startet på kjøkkenet, slik meldingen gikk ut på. Det ser ganske trasig ut, med blant annet brannskader på bjelker i taket. Hele første etasje har store skader, og det er skader også på leiligheten i kjelleretasjen, sier Loftheim.

- I grevens tid

Han tror brannvesenet kom i «grevens tid».

— Jeg vil tro huset hadde brent ned om vi kom ett eller to minutter senere. Vi kom idet kjøkkenvinduet sprakk. Da hadde det blitt full overtenning om vi ikke var der.

Brannvesenet måtte også rive innvendig i huset for å sikre seg at brannen virkelig var slokket.