Politi og brannvesen fikk melding om røykutvikling i et ventilasjonsanlegg i 2. et. på Strandkaien i 13.40-tiden.

Meldingen var at det kom røyk ut av ventilasjonsanlegget. Det pågår ombyggingsarbeider i lokalene etter at kafé Ervingen er lagt ned.

Blokkerte og rullet ut

Fem brannbiler inkludert Simon Snorkel blokkerte hele Strandkaien. Slangene ble rullet ut og inn i bygget, som inneholder både butikker og Strand hotel.

— Vi har undersøkt uten å finne noen brann og returnerer derfor med de fleste bilene, opplyser brannmester Åge Rosendal til bt.no på Strandkaien. Rosendal forteller at de foretar en del videre sjekking for om mulig å finne årsaken til røyken.

Strandkaien stengt

Hele Strandkaien ble stengt i om lag 40 minutter. Trafikken nordfra ble dirigert opp Torgallmenningen og inn Småstrandgaten. Dette førte i en periode til store køer utover Bryggen og Sandviken.

Trafikken fra sentrum som skulle utover Strandkaien, ble sendt utover på Bryggen.

Etter om lag en time gikk trafikken som normalt igjen.

Kortslutning

  • Vi fant ingen flammer, men årsaken er trolig en kortslutning i et varmeelement i forbindelse med ventilasjonsanlegget, forklarer underbrannmester Torkjell Helle ved Bergen Brannvesen til bt.no.
STRANDKAIEN STENGT: Brannbiler stengte i formiddag hele Strandkaien. Dette skapte store køer en times tid.<br/> FOTO: PÅL ENGESÆTER