— Det har ikke vært brann, men det var et branntilløp i et ledningsskap. Det medførte røykutvikling, men ble raskt slukket av ombordansvarlig, sier Dag Svinsås, pressevakt i Jernbaneverket.

Han forteller at dette skjedde klokken 23.05, like etter avgang fra Bergen.

Klokken 00.45 natt til mandag sto toget på Vaksdal, der en koblet fra den aktuelle vognen. Den blir festet helt bakerst på toget og blir med videre til Oslo.

— Det var tilløp til gnist eller flamme i den fremste vognen på nattoget fra Bergen til Oslo, med avgang klokken 22.58, sier Erik Lødding, pressevakt i NSB.

- Aldri fare for skade

Ifølge ham, ble branntilløpet oppdaget rundt Arna stasjon, altså bare noen minutter etter avgang fra Bergen.

— Konsekvensen er forsinkelse. Så vidt meg bekjent var det aldri fare for skade på passasjerer eller personell. Ingen passasjerer skal ha vært eksponert for røyk eller flamme, sier Lødding.

Han er ikke sikker på om det var passasjerer i vognen med branntilløp, men forteller at den nå skiftes ut på Vaksdal stasjon. Toget var «ikke helt fullt», ifølge Lødding, og han er ikke informert om toget ble evakuert.

Lødding kan ikke si hvor stor forsinkelsen blir.

— Det er jeg ikke sikker på, rett og slett.

- Gnister over bagasjehyllen

Klokken 00.55 snakket bt.no med Camilla Standal som er på toget. Hun forteller at hun var i en annen vogn enn den det brant i.

— En bekjent av meg satt i vognen der det skjedde. Han fortalte at slo gnister over bagasjehyllen. Det kom mye røyk ut, sier Standal.

— Opplevde du situasjonen som dramatisk?

— Nei, men kanskje litt anspent. Folk gikk jo ut av vognen der dette skjedde og beveget seg bort fra situasjonen.

Da vi snakket med henne var toget igjen i bevegelse, på vei mot Oslo, godt over en time forsinket.

Nattoget er ventet å være fremme i Oslo ved 7.30-tiden, én time forsinket.