— Det er ikke til å legge skjul på at det er samme bolig som vi dro ut på tidligere i dag. Det var røyk og ulming i ventilasjonsanlegget, som vi ikke fikk øye på med det varmesøkende kameraet tidligere i dag, forteller Roald Sunde, brigadeleder i Bergen Brannvesen.

Da de åpnet taket, kom det flammer opp av blokken i Åsane. Nå har brannvesenet fjernet litt av isolasjonen, og branntilløpet er stanset.

— Uvanlig

— Dette er ikke noe som skjer særlig ofte. Dette var tross alt to etasjer over der det brant tidligere i dag, forteller han.

Fordi det nå er hull i taket, kommer de til å arbeide på stedet i noen timer til.

BRANN PÅ TAKET: Det tok i ettermiddag fyr i ventilasjonsanlegget på blokken i Åsane. Området rundt er nå sperret, inntil brannvesenet blir ferdig på stedet. Her er rester fra taket.

— Vi må få tettet igjen, så ikke regnet slipper inn. Nå kan vi i hvert fall garantere at dette ikke skjer igjen, sier han.

Har sperret av området

Jørgen Totland bor i naboblokken. Han forteller at mange er evakuert, og at brannvesenet har sperret av områder rundt blokken. På bakken ligger det flere rester i fra taket.

Stor utrykning

Tidligere i dag skal en person ha pådratt seg brannskader i et forsøk på å slukke brannen selv.

Brannvesenet rykket i ettermiddag ut med biler fra stasjonene i Åsane, Sandviken og sentrum.

brann11111.JPG
Jørgen Totland