Det er avisen Kvinnheringen som forteller om den uheldige treåringen. Lydia Amanda var på badetur på Kolsøy i Kvinnherad søndag ettermiddag. Hun var sammen med sin far Einar Kleppe Holthe da ulykken skjedde.

– Jeg gikk rundt på svabergene sammen med Lydia Amanda da hun plutselig satte i et skrik, sier Holthe til Kvinnheringen.

Noen hadde tent bål med grillkull i en sprekk i berget og forlatt stedet uten å slukke etter seg. Treåringen brant seg først på det varme berget, og tråkket deretter rett ned i de glødende grillkullene.

– Jeg sto like ved siden av, men oppdaget ikke røyk eller noe annet uvanlig før hun tråkket nedi, sier han til Kvinnheringen.

Han fikk raskt kjølt ned de forbrente føttene i sjøen før treåringen ble kjørt til lege med båt. På helsesenteret ble det konstatert annengrads forbrenning, og Lydia Amanda må holde seg i ro i minst to uker.

Holthe er naturlig nok opprørt over at noen bare kan reise fra et bål uten å slukke etter seg, og spesielt på en strand der det kryr av barn, skriver Kvinnheringen.

– Reis aldri fra bål, gruer eller engangsgriller uten å slukke først, sier han til Kvinnheringen.

Jonn Karl Sætre, Kvinnheringen