Mannen ble observert like ved en brennende låve på Djønno i Hardanger natt til 22. oktober i år. Da eierne av låven konfronterte ham og spurte hvorfor han var ute på den tiden av døgnet, kom han med en forklaring som han senere har innrømmet var upresis og endret.

Kort tid senere ble han pågrepet av politiet.

Siktet for tre ildspåsettelser

Mannen er siktet for å stå bak to branner og ett branntilløp i den lille bygden i løpet av fire måneder.

Han har sittet varetektsfengslet i fire uker mens politiet har etterforsket brannene. En rekke personer er avhørt, og det er gjort tekniske undersøkelser på det siste brannstedet.

— Det gjenstår fortsatt flere avhør, og vi venter på svar på tekniske undersøkelser, sier politiadvokat Åse Berit Abelsen Børve.

Torsdag ble den siktede mannen fengslet for fire nye uker i Hardanger tingrett. Retten mener det fortsatt er fare for bevisforspillelse. Dommeren er også enig med politiet i at det er fare for gjentakelse dersom mannen blir løslatt.

- Mistanken ikke svekket

Hun fester ikke lit til mannens forklaring om at han var ute for å poste et brev da den siste brannen startet, men at han hadde glemt dette igjen hjemme.

— Retten ser ikke at det er kommet frem noe som svekker mistanken mot siktede i denne saken, skriver sorenskriver Anne Sofie Lutro i kjennelsen.