Vannet fosset fra en brannhydrant i Fridalsveien i Årstad, like ved Brann stadion, i nesten to timer fredag kveld.

— De kom for å måke snø i gaten. Og en av lastebilene traff brannhydranten mens lessingen pågikk, forteller Kevin Tobin, som bor i huset som står nærmest hydranten.

Innkjørselen full av vann

Vannet fosset ut i gaten og inn i innkjørselen både hos dem og foran nabohuset, forteller han. Han mener begge husene kan stå i fare for å få vannskader.

— Hele innkjørselen vår er full av vann. Vannet renner ned til vinduene i kjelleren, og kan skape problemer - jeg frykter at det skal renne vann inn der, sier Tobin.

Ifølge Geir Eriksen ved vaktsentralen i Bergen kommune skjedde uhellet i 18-tiden fredag kveld.

— Etter det jeg vet, er det en hydrant som er blitt påkjørt av en lastebil, og det lekker ganske mye vann. Faktisk så mye at området er uten vann, sier Eriksen.

Fosset i to timer

Kommunens folk ble sendt til stedet, men hadde problemer med å stanse vannet. Først etter nesten to timer fikk de omsiger stengt vanntilførelsen til hydranten. Foruten Fridalsveien var også Birkeveien, Slettebakksveien og Fageråsveien og omliggende områder uten vann på grunn av uhellet.

— Men nå begynner folk i det omliggende området å få vannet tilbake. Så gjenstår det å få reparert hydranten, sier Eriksen til bt.no litt etter klokken 20 fredag kveld.

- Hva med vannet som renner ut i gatene, har det skapt problemer?

— Det samlet seg vann nede i Roald Amundsens vei, og noe skal ha rent inn i en garasje. Vi sendte folk dit for å åpne noen sluk, sier Eriksen.

«Ekstremt glatt»

Utover dette skal ikke vannet som strømmet ut i veien ha ført til store problemer, forteller vaktoperatøren.

Men en bt.no-leser advarer om svært glatte veier i området.

— Det har kommet noen små fine oversvømmelser ved Nymarken, og rett utenfor studentboligene. Dette passer jo bra når vi allerede har for lite vann. Så en advarsel: Det er blitt ekstremt glatt alle steder der vannet rant. Det er ikke vanlig is, men is med null friksjon. Samtidig er det vanskelig å se isen, fordi det ikke er noe snø rundt, over eller under isen, skriver en leser i en SMS til bt.no.