Klatregruppen ved Fana brannstasjon har spesialkompetanse på rasulykker, og var kort tid etter på vei til Eikedalen. Totalt rykket Bergen brannvesen ut med åtte personer.

Ikke lenge etter at brannfolkene var på plass i Eikedalen fikk brannmester Gunnar Thorstensen telefon fra sentralen i Bergen:

— De sa det var mulig at en av våre kolleger var der oppe. De hadde forsøkt å ringe ham, men ikke kommet gjennom, sier Thorstensen.

Selv sto han sammen med politiets skadestedsleder et stykke unna selve søkeområdet, mens de andre brannfolkene deltok i søket lenger oppe i fjellsiden.— Det tok ikke lang tid før vi fikk vite at kollegaen vår heldigvis var i god behold, sier Thorstensen.

Han synes likevel det var spesielt å få beskjed om at en kollega kunne være tatt av skredet.

— Vi er såpass proffe at vi gjør jobben 100 prosent selv om det er kjente som er rammet. Men det er klart du får en viss følelse i kroppen, at det blir annerledes enn andre oppdrag, sier brannmesteren.

Lettere skadet

Brannmannen pådro seg lettere skader i ulykken ved skisenteret. Han ligger nå på Haukeland Universitetssykehus til observasjon.

To av brannmannens kamerater døde av skadene de pådro seg.

Brannvesenets BSR-gruppe som er stasjonert ved Fana Brannstasjon ble opprettet for noen år siden etter dødsraset på Hatlestad Terrasse. Treningen deres er spisset på redning i høyde og snø

Formidabel aksjon

Politiet fikk meldingen om raset i Eikedalen fredag klokken 14.17. Samtidig ble Hovedreningssentralen for Sør Norge varslet og et Sea King-helikopter sendt til det populære skisenteret.

I tillegg fraktet man lavinehunder fra Bergen. Noen ble fløyet inn med helikopter, mens noen ble kjørt med bil.

Mannskap fra klatregruppen til brannvesenet i Bergen deltok, i tillegg til politifolk fra Hardanger og Bergen. Noen polititjenestemenn var på stedet i Eikedalen og hjalp til med letearbeidet. Sivilforsvaret og en alpin fjellredningsgruppe ble også mobilisert

— Dette har vært en formidabel aksjon. Vi er nå i ferd med å varsle de pårørende, sier Preben Vallestad, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.