— Det er enormt mye folk på Kyrkjetangen på fine dager. Det står biler overalt. Vi vet av erfaring at det er vanskelig å komme frem der, sier underbrannmester Kenneth Slengesol.

Brannvesenet rykket i formiddag ut med dykkere til Kyrkjetangen, fordi de fikk melding om en drukningsulykke. En elleve år gammel gutt hadde lagt på svøm mens moren lå på stranden. Plutselig var gutten borte.

Luftambulanse og politi ble også sendt til stedet. Heldigvis kom gutten raskt til rette. Han hadde kommet seg på land på egen hånd litt unna der moren lå.

Dagens utrykning gjorde det klart for politi og brannvesen at noe må gjøres med parkeringsforholdene på den populære badeplassen.

— Folk som parkerer på Kyrkjetangen bør tenke på at de selv kan få behov for vår hjelp. Mange reflekterer ikke over dette før de plutselig selv står midt oppe i en farlig situasjon. Hvis dagens utrykning hadde skjedd noen timer senere, ville det vært så mange folk der oppe at vi sannsynligvis ikke hadde kommet frem, sier Slengesol.

Han oppfordrer folk til å parkere slik at utrykningskjøretøy kan passere uhindret.

— Med så mye folk som bader der oppe, er det egentlig bare et spørsmål om tid før vi må rykke ut på nytt, sier Slengesol.

Også politiet er misfornøyd med parkeringskulturen på Kyrkjetangen.

— Vi kommer til å ta kontakt med skiltmyndighetene for å høre om endret skilting kan bedre forholdene, sier politibetjent Gunnar Wespestad.