Det sa den etiopiske trebarnsmoren da hun vitnet i Sunnhordland tingrett. Brannofferet ble vekket av sin egen sønn som kom ropende inn på soverommet hennes natt til 17. mai i 2004.

– Mamma, mamma. Brann. Våkn opp!

Hun kjente røyklukt i rommet og så flammene som kom inn gjennom sønnens knuste soveromsvindu. Flammene sto også inn gjennom en lufteventil.

De fikk vekket datteren i huset og kom seg ut. Hun glemte i farten at en av sønnene var på ungdomskafé på bedehuset.

I frykt for at han lå igjen inne i leiligheten, prøvde hun å ta seg inn i huset, men en brannmann skal ha nektet henne.

Dramaet denne natten var ikke første gang den etiopiske familien ble oppsøkt av den tiltalte ungdommen. Allerede i 2002 skal han ha ropt rasistiske skjellsord og viftet et flagg med hakekors utenfor huset deres.

To måneder før brannen tegnet han hakekors og «Nigger faen» på husveggen deres. Han skal i tillegg ha gått forbi henne og vist tegn til å kutte strupen hennes.

– Mitt land hadde borgerkrig. Jeg vet ikke om min mann lever eller er død. Da jeg kom til Norge, var alt positivt. Jeg fikk hus, jobb, norskkurs og venner i kirke og bedehus. Jeg følte jeg begynte livet.

– I 2002 begynte problemene. Nå har jeg mistet jobben, barna sine venner, vi har flyttet. Det er ikke lett å finne en ny plass. Alt fordi én person lager slike problemer, sa kvinnen.