— Dette er den mest alvorlige brannstiftelsen vi har hatt på lenge, sier etterforskningsleder Geir Duesund ved Fana Politistasjon.

Angrepet skjedde ved to-tiden natt til tirsdag. Spisestedet var da stengt, og det var ingen personer inne i restauranten.

— Et vitne så en mannlig person først knuse vindusruten og så kaste en gjenstand inn i restauranten slik at det begynte å brenne, forteller Duesund.

Raskt slukket

Vitnet kontaktet umiddelbart brannvesenet. Dermed ble brannen raskt slukket. Politiet tror at det kunne gått riktig galt dersom ingen hadde sett hendelsen.

— Det bor 25 mennesker i boligkomplekset hvor restauranten ligger, så det sier seg selv at dette kunne blitt veldig alvorlig, sier Duesund.

Krimteknikere undersøkte åstedet i går morges for om mulig å sikre spor etter gjerningsmannen. Politiet har ifølge Duesund ingen konkrete mistenkte.

— Har dere noen formening om hva som ligger bak angrepet?

— Vi kjenner til at en del personer er blitt nektet adgang til restauranten, så vi utelukker ikke at det kan være en slags hevnaksjon. Men det er umulig å si sikkert.

Ber om hjelp

— Er det noe som tyder på at angrepet er rasistisk motivert?

— Nei, det tror jeg ikke, sier Duesund.

Politiet ber nå publikum om hjelp til å ta brannstifteren.

— Gjerningsmannen skal være en voksen mann som er litt lubben. Han skal ha løpt nedover mot Nesttun sentrum. Dersom noen har sett noe av interesse, så ber vi dem ta kontakt med oss, sier Duesund.

De ansatte på pizzarestauranten ønsket i går kveld ikke å snakke med BT om angrepet.

RASKT SLUKKET: Et vitne varslet brannvesenet umiddelbart da en mann kastet en brannbombe inn i denne pizzarestauranten på Nesttun. - Dette er noe av det mest alvorlige vi har vært borti på lenge, sier etterforskningsleder Geir Duesund.
FOTO: GIDSKE STARK