ved 19.20-tiden i kveld ble det meldt om brann i et TV-apparat i et hus i Vaskerelven. Politi og brannvesen kom til stedet, men kunne konstatere at det denne gangen var falsk alarm — heldigvis.

Fortviler over gravingen

For brannvesenet får ingen enkel jobb hvis det skulle begynne å brenne her. Nå fortviler de over gravesituasjonen i sentrum. Aller verst er det for tiden i og rundt Vaskerelven.

– Det er ubehagelig å tenke på at vi kanskje ikke kommer til for å gjøre jobben vår, sier fungerende utrykningssjef Egil Grimseid.

Tidligere i dag hadde han med seg en av Simon Snorkel-bilene for å demonstrere problemet i Vaskerelven.

Se BTV-innslag!

– Se her. Så langt, men ikke lenger kommer vi med bilen, sier han utenfor BT-hjørnet i Torggaten. Der er Vaskerelven stengt i begge retninger.

Tiden brannvesenet taper på dårlig fremkommelighet kan i verste fall føre til at liv går tapt.

Må gi opp

Brannkonstabel Sigbjørn Villanger forsøker å manøvrere den lange stigen inn mot husene i Vaskerelven. Han må etter hvert gi opp å få den langt nok inn og opp.

— Vi kommer til tredje etasje på huset som ligger som nummer tre inn i gaten. Vi kan ikke redde folk med snorkelbil her slik det er nå, sier Villanger.

– Bryter det ut brann her, får vi en vanskelig jobb, konstaterer Egil Grimseid.

– Tid er alt for oss når det brenner. Mulighetene våre for å begrense en brann i Vaskerelven akkurat nå, er sterkt redusert. Hvis det begynner å brenne her, er det stor fare for at ilden vil spre seg. Vi kommer ikke til med høyderedskapene våre, sier den rutinerte brannmannen.

Lover å rydde opp

Byggeleder i Statens vegvesen, Terje Engevik, ble først i kveld kjent med problemet via BTV, men lover nå å rydde opp.

– Dette er ikke noe særlig. Vi har vært i dialog med brannvesenet i hele prosessen, men det kan jo skje glipper. Vi må se om noe må gjøres akutt, men det er ikke godt å vite akkurat hvordan ting må være for at de skal komme seg inn.

– Har dere vurdert fremkommeligheten for brannvesenet underveis?

– Jo, men hvis brannvesenet mener de ikke kommer godt nok til, må vi ta det til etterretning og rydde vei, slik at de kommer inn, sier Engevik.

STOPP: Brannvesenets snorkelbil kommer ikke lenger enn til BT-hjørnet i Torggaten. Der er Vaskerelven stengt i begge retninger.
BTV
MAKTESLØS: Fra snorkelbilen kan brannkonstabel Sigbjørn Villanger konstatere at de ikke når frem til de øverste etasjene på husene et stykke inn i Vaskerelven.
BTV