En brannbil på vei hjem fra oppdrag kolliderte med en personbil i Damsgårdstunnelen i Bergen like før klokken 19 søndag kveld.

Ulykken skjedde i vestgående retning mot Sotra og Laksevåg, i forbindelse med et feltskifte, opplyser operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Hordaland politidistrikt.

— Vi vet ikke ennå hvem som skiftet felt, sier hun.

Ingen skadet

— Det er riktig at det er snakk om en av våre biler. Det er ikke dramatisk - ingen er skadet, sier vaktkommandør Rune Wigum ved 110-sentralen i Hordaland.

Likevel har brannvesenet eskortert den kvinnelige personbilsjåføren til legevakten for sjekk.

— Bilen er ikke kjørbar og må taues bort, sier operasjonsleder Eidsnes og legger til at hvis det ikke har oppstått personskader, så blir det ingen etterforskning.

— Da gjør partene opp seg imellom, sier Eidsnes.

Tunnelen åpnet igjen

Det skal ikke være større skader på brannbilen, som hadde vært på oppdrag i sentrum og var på vei tilbake til stasjonen på Laksevåg.

Vegtrafikksentralen fikk melding klokken 18.57. Da ba brannvesenet om å få stengt tunnelen.

Damsgårdstunnelen er en del av riksveg 555, og består av to løp på cirka 2300 meter. Den går gjennom Damsgårdsfjellet fra Lyngbø til Gyldenpris i sentrum og videre ut på Puddefjordsbroen.

Tunnelen ble først helt stengt, men et løp ble raskt åpnet. Etter en halvtime ble det åpnet for normal trafikk, opplyser trafikkoperatør Randi Stohlberg.

Vet du om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post