Erfaringsmessig er oppmerksomheten rundt Branns kamper 16. mai stor. I år faller kampen på en helligdag, noe som neppe vil dempe interessen foran bataljen mot Lillestrøm på Stadion-gresset.

— Dessuten er den generelle interessen for Brann økende, sier initiativtaker og arrangementsansvarlig for Brann-vorspielet, Frode Hellebø, til BTV.

I tillegg til å være styremedlem i Branns supporterklubb «Bataljonen», er Hellebø også ansatt på Fotballpuben hvor fansen vanligvis samler seg før rødtrøyenes hjemmekamper.

— Men i år tror jeg ikke at vi hadde klart å få plass til alle.

Derfor har Fotballpuben og Bataljonen søkt om skjenkeløyve til arrangementet i det oppsatte teltet ved Arenum i Solheimsviken. En søknad som etter alle solemerker vil bli innvilget.

— Jeg regner med at de får denne, sier Gro Gaarder ved Kontor for skjenkesaker i Bergen kommune.

— Det er jo en fordel at de har kort vei til Stadion og at sentrumsområdet blir frigjort for en del av supporterne på en dag som denne, sier

— Dette blir gøy, sier Hellebø som lover høy stemning.

Supporterbandet 12. mann skal spille. Det kommer i tillegg en del overraskelser på scenen. Dørene åpner allerede kl. 12.00.

— Kl. 17.00 blir det avmarsj til Stadion anført av 20 trommeslagere, forteller Hellebø.

Det er plass til over tusen mennesker i teltet i Solheimsviken. Men billettene blir fordelt etter «første mann til møllen»-prinsippet.