SeaKing-helikoptre fra Sola og et helikopter fra Oseberg dro til Songa Dee på Troll-feltet tidligere i dag, etter at det kl. 13.55 kom melding om røykutvikling på oljeplattformen.

— Jeg kan bekrefte at det er røykutvikling på en leteinnretning som er på oppdrag for StatoilHydro i Troll-feltet, sa informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad i StatoilHydro til bt.no tidligere i ettermiddag.

De 100 personene om bord ble enten satt i livbåter eller satt til beredskapsoppgaver på plattformen. I 15-tiden var brannen slukket, og noe tid etter dette fikk de komme tilbake på plattformen. Ingen av dem skal være skadet.

— Alle er i god behold, sa pressekontakt Gisle Johanson i StatoilHydro i ettermiddag.

Brannen oppsto i et ventilasjonsrom i boligseksjonen på plattformen. Årsaken til brannen er så langt ikke avklart.

I september i fjor ble to personer brakt til Haukeland Universitetssykehus etter en kortslutning i et tavlerom på Songa Dee. Også da var det røykutvikling på plattformen. Petroleumstilsynet besluttet å granske hendelsen.

StatoilHydro sier de ser svært alvorlig på hendelsen.

— Det skal ikke være flammer ute av kontroll på en innretning som driver med petroleumsvirksomhet. Nå vil vi undersøke hva som har skjedd, og jobbe videre med å unngå at slike hendelser skjer igjen, sier pressetalsmann Gisle Johansen til TV 2.

PLATTFORMEN: Songa Dee.
Songa Offshore