– Det var jo en spesiell melding å få at det brant på brannstasjonen. Men det viste seg at brannen startet i en oljefyr i verkstedet i et tilstøtende lokale. Vi ble varslet i halv ett tiden i natt og hadde kontroll på brannen etter 15-20 minutter, forteller Geir Ove Pedersen, vakthavende overbefal i Voss og Ulvik.

To røykdykkere fra Ulvik gikk inn i verkstedet, og fikk flammene under kontroll. Brannstasjonen er en ubemannet stasjon, og er samlokalisert med et verksted og en bensinstasjon.

– Det var nok å trille brannbilen ut av porten, så var den fremme, sier Pedersen.

Nær bensinpumpene

– Var det fare for antenning av bensintankene utenfor?

– Nei, det var aldri en problemstilling. Men hvis vi ikke hadde blitt varslet så raskt kunne situasjonen vært helt annerledes, sier Pedersen.

Verkstedet fikk brannskader i taket, og lettere vannskader.

Brann i hårføner

Like før klokken tolv i natt ble det meldt om brann på et badeværelse på Fleischer’s Hotel. Da brannvesenet kom til stedet hadde sprinkleranlegget allerede gjort mesteparten av slokkejobben.

– Det har tatt fyr i en veggmontert hårføner på et tomt gjesterom. Det var ikke noe dramatisk med brannen, den ble raskt slokket av sprinkleranlegget, sier hotelldirektør Knut Kettermann.

To gjesterom og et kontor ved hotellet har fått vannskader etter brannslokkingen.

– Vi kjenner foreløpig ikke til brannårsakene, men begge branner er under etterforskning, opplyser Jostein Pedersen, politibetjent ved Voss lensmannskontor.