Politiet fikk melding om brannen like før klokken ti tirsdag kveld. Da første patrulje var på plass, var hytten allerede overtent.

— Brannvesenet hadde problemer med å slukke brannen fordi det ikke er vann i nærheten. De hadde ute minst 400 meter med slanger, sier Johannessen.

Både politi og brannfolk var i kveld på stedet. Frykten var at flammene skulle spre seg til vegetasjonen i området rundt.

Like før klokken 23 hadde brannvesenet fått på plass pumpeutstyr og startet arbeidet med å kjøle ned vegetasjonen i området. Da var hytten allerede fullstendig nedbrent.

— Vi vet ingenting om hva som kan være årsaken til at hytten brant ned. Vi kan bare konstatere at akkurat nå er hytten bare en stor ildhaug, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Hytten ligger avsides til, en knapp kilometer nord for fjelltoppen. Den tilhører Bergen-Sandviken Speidergruppe, og har fått navnet «Kåken».

Gruppeleder Vinjar Wærenskjold sier at hytten vanligvis står ubrukt gjennom skoleferien.

Sent i kveld hev han seg på telefonen for å finne ut om det kunne vært noen i den brennende hytten.

— Jeg har ringt rundt til de jeg vet har nøkkel og atkomst til hytten - de som vanligvis benytter den - og ingen av dem er der oppe, sier han.

Hytten har ikke innlagt elektrisitet.

<b>FULL FYR:</b> Brannvesenet fryktet at flammene skulle spre seg til vegetasjonen i området rundt.
HELGE SKODVIN
<b>OVERTENT:</b> Speiderhytten på Rundemanen brant ned til grunnen tirsdag kveld.
HELGE SKODVIN
<b>TOM:</b> Det skal ikke ha vært folk i hytten da den begynte å brenne.
HELGE SKODVIN