Det begynte å brenne i en vaskemaskin på et felles vaskeloft for fire hus. Kraftig røykutvikling gjorde at røykdykkere ble sendt inn. Bare noen minuttene senere, klokken 10.13, var brannen meldt slukket.

Klesvasken gikk tapt

Jan Olav Brynulfsen (60) bor i øverste etasje og eide vaskemaskinen det tok fyr i. Ved 9-tiden var han oppe på boligblokkens felles vaskerom, og la i en vask. Tre kvarter senere skulle han hente vasken sin.

– Jeg kjente lukten av svidd elektrisk apparat, sier Brynjulfsen.

Han ble møtt av en mørk tykk vegg med røyk da han åpnet døren inn til vaskerommet.

— Jeg lukket straks døren, og sprang for å ringe brannvesenet. 2-3 minutter senere var brannfolkene på plass.

— Dette var jo ikke noen stor brann, men det at brannvesenet var på plass så raskt, får oss til å føle oss veldig trygge. De var så rolig og jobbet raskt og effektivt, sier Brynjulfsen.

Klesvasken hans gikk imidlertid til spille.

Minimale skader

Bergen brannvesen opplyser at skadene er minimale. I og med at det er murpuss på veggene, og ikke trevegger, er det bare blitt sotskader som kan vaskes bort. Brannen spredde seg ikke, og ble raskt slukket med vann.

Giftige gasser ble utviklet av brannen.

Brannvesenet startet derfor umiddelbart med å åpne alle vinduer for å lufte ut. En vifte ble t satt opp på loftet for å få bort siste rester av røyk og gass. Det er ingen fare med å oppholde seg i rommet nå. Ingen mennesker ble evakuert, men mange gikk likevel ut av boligblokken for å følge med på slokkingsarbeidet.