SISTE: Sent torsdag kveld melder Norled at det blir normal drift med «noe redusert kapasitet» fredag.

Det ble litt før klokken 11.30 meldt om brann i maskinrommet på fergen MF «Melderskin», som går mellom Leirvåg i Austrheim og Sløvåg i Gulen. Norled melder klokken 11.40 at «sambandet vil være innstillt inntil videre på grunn av tekniske problemer».

20130718_112430.jpeg
2211-TIPSER

Mannskaper på fergen opplyser til BT at det har vært røykutvikling om bord.

— Vi sto parkert bakerst på dekk, rett ved der røyken kom opp fra maskinrommet. Røyken var svart og tykk. Jeg tenkte «hva om det sier poff?». Egentlig hadde jeg bare lyst til å blåse i bilen, forteller passasjer Jonny Taule (57).

Han var om bord på fergen med konen Wenche Eli Dahl (53). De var i restauranten på fergen, da de fikk beskjed om å trekke opp på dekk.

— «Alle må opp, alle må opp,» sa de og nærmest skubbet oss opp trappene. Det var ikke kaotisk, mannskapet hadde full kontroll, men det er ikke det kjekkeste å starte ferien med, forteller Taule, og sier at de fikk beskjed om at det var brann i maskinrommet.

Han forteller at fergen hadde kommet seg omtrent 100 meter fra Leirvåg kai da den snudde. Alle fikk beskjed om å hente bilene sine, og kjøre av.

— Nå har jeg fast grunn under beina, og ingen svømmeføtter på, men jeg må si at jeg var engstelig, sier Taule.

I 13-tiden melder Norled at det vil bli satt opp skyssbåt for passasjerer fra Leirvåg fra klokken 14.15.