Brannen i et fryseri på Fedje er nå under kontroll.

— Det brenner fortsatt inne i restene av bygningen, men det er avgrenset av brannseksjoneringsvegger, sier vakthavende brannsjef Karl Otto Nesdal i Bergen brannvesen.

Sto i flammer

Det 1.500 kvadratmeter store fryseriet sto i flammer, og store ressurser er satt inn i slukningsarbeidet etter at brannen ble meldt klokken 19.45.

Til sammen 24 brannslukkere fra Fedje, Bergen, Lindås og Mastrevik var engasjert i slukningsarbeidet, blant dem fem kjemikaliedykkere.

Slepebåten «Bess» kom fra Mongstad, og redningsskøyten «Kristian Gerhard Jebsen» ble sendt til stedet.

Det brant i takkonstruksjonen i kontordelen av bygningen og ingen personer befant seg inne i bygget.

Ti evakuert

Tilsammen ti personer ble evakuert på motsatt side av havnen hvor fryseriet ligger. De ble evakuert på grunn av røyken og fare for ammoniakkgass i luften.

— De som var evakuert har fått beskjed om at de kan flytte tilbake. Det er ikke akutt fare i forhold til røykutvikling eller ammoniakktanken slik det var tidligere, sier Nesdal like over klokken 23.

Bygningen har fått store skader etter brannen.

— Ca en tredjedel av bygget er brann- og vannskadet. Ammoniakktanken er nå avstengt fra ledningsnettet og kjemikaliedykkere er sendt inn for å kontrollere. Det vil foregå etterslukning hele natten, sier Nesdal.

Redningsskøyten «Kristian Gerhard Jebsen» kom til øyen sent søndag kveld.

— Brannen er nå slukket. Den var slukket da vi kom til stedet. Supplybåten fra Mongstad tok seg av det, sier kaptein Ivar Karoliussen til bt.no.

Morgan Waage/2211-tipser
Solbjørg Kahrs