Veronica Lie skulle feire jul sammen med sine tre døtre på 18, 12 og fem år i rekkehuset som brant torsdag kveld. Nå er de husløse.

— Masse røyk

Familien hadde brukt flere timer på å bake i ettermiddag før de bestemte seg for å ta en tur ut.

— Vi var bare borte en times tid for å spise kveldsmat hos mine foreldre. Da vi kom tilbake så vi masse røyk som veltet ut av huset, forteller trebarnsmoren.

— Nå vet jeg ikke hva vi skal gjøre. Dette skjer på verst tenkelige tidspunkt, rett før jul, sier Lie.

Ubeboelig

Leiligheten er totalskadd etter brannen. Nå frykter Veronica Lie at forsikringsordningene hennes ikke er gode nok.

— Dette er det verste som kunne skje. Jeg sliter sånn økonomisk at jeg ikke har hatt råd til å betale forsikringen. Jeg vet virkelig ikke hva vi skal gjøre, sier Lie.

Familien på fire tilbringer natten hos barnas besteforeldre som bor i nabolaget.

— Det kan se ut som brannen har startet i sofaen i første etasje. Det er store skader. Hele leiligheten er svart og fullstendig ubeboelig. Det har brent godt i både vegger og tak, sier politibetjent Geir Hatland.

Krimteknikere skal undersøke brannstedet fredag, ifølge Hatland.

Brannen ble meldt klokken 20.53. Åtte minutter senere var både politi og brannvesen på plass på brannstedet. Brannvesenet rykket ut både fra Laksevåg og Sotra.

— Det er meldt om brann i en bolig i Olsvikåsen. Vår patrulje på stedet melder at det kommer røyk ut av boligen, sa operasjonsleder Oddvar Nordfonn ved Hordaland politidistrikt torsdag kveld.

Rune Nielsen
BRANN: Røyken veltet ut fra rekkehuset torsdag kveld. Ingen var hjemme da brannen startet.
ANE (MMS)