RUNE VALDERHAUG rune.valderhaug@bergens-tidende.no RUNE NIELSEN (foto)

Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen for brannstiftelsen. Man har heller ikke konkrete spor i saken, sier førstebetjent Claus Mathisen ved brann— og tyveriavsnittet ved Bergen politidistrikt.

Ren flaks gjorde at ilden, som ble påsatt i en sykkel ved trappeoppgangen i husets 1. etasje ikke fikk utvikle seg til storbrann i den fire etasjes leiegården med ni leiligheter.

Oppdaget tilfeldig Alle de 13 beboerne kom seg ut i god behold. Brannen ble tilfeldigvis oppdaget av en politipatrulje som passerte huset ved 03.45-tiden om natten.

Politiets etterforskere var på brannstedet torsdag, og har foreløpig konkludert med at brannen startet i et barnesete av plast, som var montert på en sykkel i gangen i 1. etasje. Så langt har man ingen andre teorier enn at ilden ble påsatt, sier Mathisen. Ifølge brigadeleder Dagfinn Hansen ved Bergen brannvesen stod også gatedøren åpen da de første brannfolkene kom til.

Kraftig røyk Da brannen ble oppdaget, var hele trappegangen fylt av kraftig røyk. Røyken trengte også inn i flere av leilighetene.

Brannen ble heldigvis raskt slukket. Men brigadeleder Dagfinn Hansen sier til Bergens Tidende at dette lett kunne ha utviklet seg til storbrann.

Fryktet storbrann - Sykkelen stod kloss inntil hovedtrappen av tre. Hadde ilden spredt seg til selve trappegangen, ville den raskt kunne har utviklet seg oppover i huset. Da er det svært lite som skal til før dette hadde utviklet seg til en skikkelig storbrann, sier Hansen.

PÅSATT: Politiet undersøkte sykkelen, der brannen i Repslagergaten startet. Brannen er ifølge politiet påsatt.