To røykdykkerlag måtte slå inn døren til en leilighet i 3. etasje i en lavblokk i Fridalsveien på Minde i Bergen etter at det begynte å brenne på badet.

Den første meldingen kom klokken 10.16. Ved 10.50-tiden var brannen under kontroll.

— Nå blir det etterslukking og restverdiarbeid, sier vaktkommandør Ronny Karlsen i Bergen brannvesen til BT.

Ingen hjemme

Politiets innsatsleder Ole Bjørn Sveen sier at ingen var hjemme i leiligheten.

minde.jpg
ERLEND LANGELAND HAUGEN

Derimot ble en annen person i bygningen evakuert, og flere fra bygget ved siden av. Ingen av dem skal være skadet.— Røyken gikk inn i en ventilasjonssjakt og det gjorde omfanget tilsynelatende større enn det i realiteten var. Vi evakuerte også på fra naboleilighetene på grunn av det, men mange var på ferie, sier Sveen.

Brannvesenet rykket ut med fire enheter fra hovedstasjonen i Bergen sentrum og fra Fana stasjon, totalt 15 mann. Politiet kom med tre patruljer.

Hørte ingen alarm

Det ligger en dagligvarebutikk i første etasje, og leiligheter over. Dessuten er det et loft over disse tre etasjene.

— Jeg hørte ingen alarm. Jeg så ut vinduet og så alle brannbilene. Da sa de at vi måtte gå ut fordi det brant på loftet, sier en beboer.

De første meldingene gikk altså ut på at det brant på loftet, men brannfolkene fant etter hvert kilden på et bad i en tom leilighet.

Det er ikke første gang nødetatene må i aksjon tirsdag morgen. Ved 09-tiden det storutrykning til Olav Kyrres gate, men det viste seg å bare være røykutvikling fra en stikkontakt, og situasjonen ble raskt avklart.