Litt etter klokken 10 fikk brannvesenet melding om en brann i en lagerbygning i O.J. Brochs gate under Puddefjordsbroen i Bergen sentrum.

Det ble meldt om kraftig røykutvikling.

— Vi ser ingen flammer, men her er mye røyk, sa et øyenvitne til BT kort tid etter at alarmen gikk.

Brannvesen, ambulanse og flere politipatruljer ble sendt til lagerbygningen, der Global hobby og kunst AS holder til. De er et grossistfirma som selger hobby- og kunstnermateriell.

Åpne flammer

Brannen ble meldt klokken 10.15, og var slukket ti minutter senere. Brannvesenet driver nå med utlufting på stedet, sier Preben Wallestad, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

— Vi vet ikke hva som har brent, men det har vært åpne flammer på stedet, og brannen er nå slukket. Det er lukter fortsatt røyk, så vi er fortsatt på stedet og undersøker videre, sier Wallestad i 10.30-tiden.

25032013.jpg
ARNE ELLINGSEN

Prøvde å slukke selv— Det er mye spray og maling på lageret. Tre personer som jobbet der prøvde å slukke brannen selv, og ble utsatt for røyken, sier Kjell Hegdal, brigadeleder i Bergen brannvesen.

De tre - to menn og en kvinne - ble undersøkt av helsepersonell på stedet.

Den ene mannen ble sendt til legevakten for en ekstra sjekk.

Årsaken til brannen er ikke kjent. Brigadeleder Hegdal sier at brannen ikke har gjort særlig stor skade, at det er mest røyk.

SLAPP UNNA: En tilstøtende lavblokk ble ikke rammet av brannen, og beboerne kunne følge utvikle fra verandaene sine.
OLE VALAKER