— Situasjonen nå klokken halv elleve er at røydykkere er inne i hytten og de har kontroll på situasjonen. Vi er i gang med utflufting. Hytten har ikke fått ytre skader, sier vakthavende brannleder Bjørn Johansen i Kvam brannvern.

Politiet fikk melding om brannen i hytten i Århusfeltet i Furedalen på Kvamskogen klokken 09.31.

Johansen sier at det er en ganske ny og solid hytte på rundt 80 kvadratmeter. I tillegg er det et anneks på eiendommen, men det er uskadet.

— Vitner forteller at det velter ut svart røyk. Brannmannskap fra Øystese og Norheimsund er på vei opp på Kvamskogen, sier vaktkomandør Ronny Karlsen på 110-sentralen.

Vitner sier til brannvesenet at det ikke skal være folk i hytten.

— Brannen har karakter av å være ulmebrann. Den ble oppdaget av naboer som så at det kom ut røyk. Hytten har torvtak, og det har trolig bidratt til at det ikke har blitt gjennombrenning, sier Karlsen.

Klokken 10.06 melder brannvesenet på twitter, at brannfolkene er på stedet. Røykdykkere går inn i hytten.

Det meldes klokken 10.15 at brannen er under kontroll. Det skal ikke være folk i hytten.

Hytten ligger i Geitelien, som er mellom Furedalen alpinanlegg og Mødalen.

Kvam brannvern sendte 12 mann og tre biler til brannstedet, inkludert en vanntankvogn.

— Det går en elv like forbi hytten, så her er nok vann. Men det har bare vært nødvendig å bruke vann vi hadde i bilene. Du skal jo ikke bedøve pasienten mer enn at du kan vekke ham opp etterpå, sier Johansen for å forklare fremgangsmåten.

Han kan ikke si hvor mye skade brannen har gjort inni hytten.

— Nå foretar vi utlufting. Så får vi inspisere etterpå, sier han.

KONTROLL: Naboer oppdaget røyk fra hytten og varslet brannvesenet. Etter 45 minutter meldes det om at det var kontroll på brannen.
Bjørn Johansen
kvamskogen 3.jpg
Torkjell Kjosås