Nødetatene rykket ut etter melding om røykutvikling i en høyblokk i Carl Konows gate 36 på Laksevåg klokken 20.23 onsdag kveld.

— En nabo meldte om brann i 9. etasje, og mente at det befant seg en dame i leiligheten, sier vaktkommandør Geir Bøe i Bergen brannvesen til BT.

— Det har vært et branntilløp, i alle fall røykutvikling. Vi jobber med å få full kontroll, sier politiets innsatsleder Kjetil Øyri.

BRUKTE SNORKEBIL: Brannen ble raskt slukket, men flere personer ble skadet.
ODD MEHUS

Politiet bekrefter at en kvinne som bodde i leiligheten, ble funnet bevisstløs i gangen på utsiden. Haukeland universitetssykehus melder at hun er alvorlig skadet.

Fire skadet

Tre andre har reist til legevakten, to av dem for egen maskin. Den ene av dem er en kvinne i naboleiligheten, opplyser operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt.

Detaljer om skadetilstanden til de tre er foreløpig ikke kjent.

Det samme gjelder årsaken til brannen.

— Vi er der fortsatt og det blir opprettet sak. Vi vil undersøke videre, sier Kolltveit.

Evakuert

Klokken 20.35 ble brannen meldt slukket. Hele 10. etasje ble evakuert, mens beboerne i etasjen der det begynte å brenne, fikk beskjed om å bli værende i leilighetene sine.

Mange av dem forlot likevel leilighetene og fulgte dramaet fra bakken. Politiet, som rykket ut med fem patruljer, sperret av området.

Brannvesenet sendte sju enheter, blant annet snorkelbil og røykdykkere.

— En brann i høyblokk er ikke noe ønskescenario. Selv om blokkene er veldig sikret, er det jo i høyden, sier Bøe.

Alarmen gikk ikke

Ole Bernt Beheim Karlsen, som bor i 8. etasje, var nettopp kommet hjem fra jobb da han hørte sirener og så blålys utenfor.

— Jeg hørte ingen alarm, men da jeg så utrykningskjøretøyene, skjønte jeg at jeg måtte komme meg ut. Jeg merket ikke noe lukt, men det var en skremmende opplevelse, sier han.

— Det er grusomt når alarmen ikke går. Vi kunne jo for eksempel sovet og ikke hørt sirenene. Det er klart at man litt puls når slikt som dette skjer, sier Beheim Karlsen.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post