• Leiligheten er helt nedsotet, men det var ikke åpen ild, sier branningeiør Koldal i Fusa.

— Det er meldt om røykutvikling i en eldrebolig i Eikelandsosen i Fusa kommune, sier fungerende vaktkommandør Arne Rikstad i Bergen Brannvesen til bt.no klokken 18.25.

— Vi fikk melding klokken 18.15 om røykutvikling i Stallabrotet i Eikelandsosen. Etter det vi forstår har de som bor i leiligheten kommet seg ut, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt.

Kraftig røykutvikling

  • Det skal være en god del røykutvikling. Brannfolk fra Eikelandsosen er på stedet og de har bedt om assistanse fra Venjaneset. Etter det vi forstår, skal det ikke være folk i huset, sier Rikstad.

— Leiligheten er helt nedsotet, men det var ikke åpen ild. Vi fikk melding klokken 18.12 og det var kraftig røyk fra leiligheten. Røykdykkere gikk inn og fikk avsluttet det, sier branningeniør Kjetil Koldal i Fusa Brann og redningsvesen, til bt.no.

- Hvor kom røyken fra?

— Det kom fra noen madrasser og greier.

Ruset mann tatt

  • Vi har nå pågrepet en mann for å satt fyr i leiligheten. Han er 46 år, beruset og bosatt i Fusa. Mannen blir satt i fengslig forvaring i natt og avhørt i morgen, sier operasjonsleder Kolltveit.

Etter det bt.no forstår, skal mannen ha innrømmet å ha tent på brannen.

Koldal sier at det ikke bodde folk i leiligheten som ligger i en kommunal firemannsbolig.