— Det var personer i huset som våknet av røyklukt. De fikk varslet brannen og varslet de andre som bodde i huset, sier operasjonsleder Asbjørn Andesen i Hordaland Politidistrikt til bt.no.

Brannen startet i tredje etasje i det fire etasjer store trehuset. Politiet fikk melding klokken 04.44 i morges.

Åtte evakuert

— Alle de åtte personene i huset hadde kommet seg ut av huset, da hjelpemannskapene kom frem. To ble sendt til legevakten for sjekk av mulige røykskader, men begge ble raskt dimittert derfra. Alle de åtte personene som ble evakuert, har skaffet seg et annet sted å bo, forteller Andersen.

Huset ligger i krysset Vognstølen/Engeveien i området Fridalen/Landås i Bergen.

Avissjåfør meldte fra

— Vi fikk melding via alarmsentralen klokken 04.45. En sjåfør på en avisbil meldte fra om det han trodde var brann på loftet i huset. En meget rolig kar han som meldte fra. Vi rykket ut med syv brannbiler og to kommandobiler, sier alarmsentraloperatør Stig Tetler i Bergen Brannvesen til bt.no.

Dramatisk

Brannvesenet rykket ut fra Årstad, Fana og Hovedstasjonen. Det ble brukt to snorkelbiler. Brannfolkene var på brannstedet klokken 04.49.

— Dette var en forholdsvis dramatisk brann, men den ble raskt slukket. Brannen ble meldt slukket klokken 05.14, sier Stig Tetler i Bergen Brannvesen til bt.no.

Leiligheten totalskadd

Det var god fyr inne i leiligheten da vi kom frem. Takket være rask utrykning og god røykdykkerinnsats, gikk det bra. Vi fikk stoppet brannen i den etasjen det brant. Brannen ble meldt på loftet, men det var i tredje etasje det brant, sier varabrannsjef Johnny Breivik i Bergen Brannvesen til bt.no.

Leiligheten ble totalskadd i brannen.

Rykket ut som til storbrann

Brannen i Vognstølen ble ikke varslet som en storbrann. - Men vi rykket ut med mannskaper som om det kunne vært det. Mannskaper fra tre brannstasjoner Fana, Årstad og Hovedbrannstasjonen, deltok. Vi hadde to snorkelbiler med, og de kom greit frem, sier Johnny Breivik.

Advarer mot julebranner

Breivik sier det er for tidlig å si noe om årsaken til denne brannen.

— Det må vente til de krimtekniske folkene er ferdig med sine undersøkelser. Uten å koble det til denne brannen vil jeg minne folk om at det nærmer seg juletider, med de brannfarer det medfører, advarer brannsjefen.