Alarmen gikk klokken 17.03. Røyk flommet ut av taket i et bolighus i Von der Ohes vei 3, like ved Nye Sandviksvei.

Brannvesenet tok ingen sjanser i den tette trehusbebyggelsen. Om lag 20 brannmenn strømmet til stedet fra stasjonene i Sandviken, Åsane og Bergen sentrum.

Tre hus evakuert

Huset ble evakuert, og ingen personer skal være skadet, ifølge politiet. Også nabohusene i Von der Ohes vei 1 og Nye Sandviksvei 48a ble evakuert.

Brannfolkene fikk kontroll over brannen klokken 17.25, og fem minutter senere var den slukket.

— Det har brent i takkonstruksjonen, sier vaktkommandør Thorstein Nerås i Bergen brannvesen.

Huset er for tiden under oppussing etter en brann 24. februar i fjor. Det bor likevel folk i mange av sameiets ti leiligheter. Beboere forteller til bt.no at det nylig er blitt arbeidet på loftet der dagens brann brøt ut.

Skadene på huset ser ut til å være begrenset til loftet, muligens med unntak av vannskader i etasjen under.

CAMILLA A. LEGLAND

Så røyksky

Beboerne Stine Skjeggestad og Ingrid Løken Kallelid (bildet) tror de kan ha oppdaget brannen rundt tre kvarter før alarmen gikk.

— Vi så en liten røyksky, men trodde den kom fra en skorstein, sier Skjeggestad.

Etter hvert så de så mye røyk at de skjønte det måtte være alvor, men de to studentene rakk ikke å ringe brannvesenet før en politimann kom og banket på døren.

— Jeg hoppet i noen sko, jeg klarte ikke engang å ta mine egne, sier Kallelid, som medgir å ha fått panikk da hun løp ut.

— Det verste er at vi var på brannvarslingskurs i oppgangen i går, sier hun.

Brannutsatt gate

Et søk i BTs arkiv viser at brannvesenet har tatt hånd om minst tre branner i den lille gaten siden i fjor. En mann måtte reddes ut av en leilighet etter en tørrkoking 20. april, mens det altså var storutrykning til samme hus som i dag 24. februar i fjor.

TOK INGEN SJANSER: Tre bygninger ble evakuert mens brannfolkene arbeidet på stedet. Deler av Nye Sandviksvei ble holdt avsperret.
RAGNHILD STENVAAGNES