Brannen i Von der Ohes vei ble meldt klokken 13.55.

Politiet og brannvesenet kom raskt til stedet. Det brant i et bolighus like ved Sverresborg. Klokken 14.35 meldes det at brannen er under kontroll, og at etterslukking pågår. Brannen er nå slukket.

— Alt er under kontroll. Bygningene er gjennomsøkt, og ingen personer har befunnet seg der, sier Leif Linde, vakthavende sjef for Bergen brannvesen.

Brannvesenet driver fortsatt etterslukking, noe som vil pågå til sent på kvelden, forteller han.

Naboer så røyken

Nabo Stian Engrønningen oppdaget brannen, sammen med kameraten Bjørn Erik Kaggerud.

— Vi var på vei til bussen da vi så at det kom røyk ut av vinduet. Vi ringte på for å varsle, men det var ingen som svarte, sier Engrønningen.

— Vi hoiet inn, men det var ikke noe liv der inne. Det var bekmørkt, sier kameraten hans.

Røykdykkerne har heller ikke tatt noen ut av det brennende huset, ifølge vitnene.

Knuste vindu

Brannen oppsto en bygård med tre etasjer samt loft, noe som gjorde slukningsarbeidet vanskelig, forteller operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt.

Årsaken til brannen er fortsatt uklar.

— Skadene er gjennombrenning av taket. Brannen vil bli etterforsket, sier han.

Flammene fikk tak i en vegg, og det flommet svart røyk ut av et vindu. Brannfolkene knuste en rute i 2. etasje og klatret inn i den brennende bygningen.

Flere av de andre husene i gaten ble evakuert. Huseieren har nå tatt kontakt med brannvesenet og fortalt at huset for tiden er ubebodd.

Slik ser gaten ut i Googles Streetview (arkivbilder):

Trafikale problemer

Den tre etasjer høye murbygningen er under oppussing, og strømmen skulle være skrudd av, opplyser Leif Linde i Bergen brannvesen.

Politiet vil likevel ikke utelukke at det kan ha vært uvedkommende i huset.

— Etterforskere vil ta seg inn der når brannstedet er tilstrekkelig avkjølt, trolig torsdag morgen, sier operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Brannbilene måtte parkere i Nye Sandviksvei, og hentet også vann fra kummer der, slik at veien måtte stenges helt. Det skapte køer i trafikken fra sentrum mot Sandviken.

— Vi tilkalte brøytebiler og kalte inn ekstra mannskap, men det ble likefullt en del trafikale problemer i området på grunn av snø og mye trafikk på stedet, sier Lyssand.

Fra klokken 18.24 ble det åpnet for dirigering forbi brannstedet.

— Det blir det en god stund fremover, sier Lyssand.