To kvinner er kjørt til legevakten med røykskader, opplyser politiets innsatsleder Kjetil Øyri til bt.no. Den ene var beboer i den nå utbrente leiligheten, mens den andre bor i leiligheten ved siden av.

Klokken 14.45 opplyser legevakten at en av de to er utskrevet, mens den andre fremdeles er under legebehandling. Det er uvisst hvor alvorlige skadene er.

— Shaky

Brannen ble meldt klokken 12.34. Tykk, svart røyk flommet ut av bygningen, og flammer sto ut gjennom vinduene.

— Jeg lå og sov da jeg hørte at det ringte voldsomt. Så kikket jeg ut vinduet, så brannbilen og tenkte at her er det bare å komme seg ut. Jeg er litt shaky, sier Ruth Borge, en av beboerne i bygården.

Artikkelen fortsetter under videospilleren:

Klokken 13.05 ble brannen meldt slukket, men det var fortsatt en del røyk. Klokken 14.10 drev brannvesenet fortsatt etterslukking. Utover ettermiddagen vil brannvesenet kontrollere bygningen sammen med politiet. Brannvesenet har også kontaktet BKK, for at de skal kontrollere at alt det elektriske fungerer som det skal i de øvrige leilighetene.

Kommunal bygård

Leiligheten det brant i ligger i 4. etasje i Hans Hauges gate 1a, like ved Ladegårdsgaten. Det er det kommunale foretaket Bergen bolig og byfornyelse som eier bygården.

Åtte evakuert

Åtte evakuerte beboere ble innkvartert i et av nabobyggene, som tilhører Frelsesarmeen.

Med unntak av der det brant og en leilighet til, skal de andre leilighetene være mulig å flytte inn i igjen i løpet av dagen, ifølge politiet.

Brannvesenet opplyser at én leilighet er totalskadet, mens tre leiligheter har mindre skader.

— I etasjen over der det brant må man regne med at det er en del røykskader, og man må nok regne med store vannskader, sier vaktkommandør Geir Bøe i brannvesenet.

Sperret av

Området rundt brannstedet var sperret for trafikk, fra Nye Sandviksveien og forbi 7-Eleven-kiosken ved Støletorget. Tides bussrute til og fra Mulen (linje 5) fikk likevel passere sperringene.

Bygården er bygget i mur og har fem etasjer. Hver leilighet er bygget som en egen branncelle, så faren for spredning var liten.

Årsaken til brannen er ennå ikke kjent. Krimteknikere vil undersøke brannstedet når det blir tilstrekkelig nedkjølt.