— Brannen i maskinrommet brøt ut klokken 04.54 og ble meldt slukket klokken 05.04, opplyser redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen på Sola.

Han understreker at det aldri var dramatisk om bord på "Sunnhordland".

Roser mannskapet

— Alle branner på ferger er selvsagt dramatiske, men her gikk alt etter planen når branntilløpet oppsto. En mann var heldigvis i maskinrommet da en oppdaget flammer. Slik jeg har forstått det oppsto flammene i det de kaller ýveiverommetý i maskinrommet på fergen. To røykdykkere fikk slukket flammene raskt, forteller informasjonssjef Arild Sondre Sekse i HSD til bt.no.

Det var 12 passasjerer, fem biler og et mannskap på ni om bord da brannen brøt ut.

Vurderer ekstraferge

Sekse sier at to ferger var ute av drift, fordi MF "Ullensvang" måtte bistå MF "Sunnhordland" etter brannen.

HSD håper å være i rute med tre ferger fra klokka 09.00 i morges. De regner da med å ta unna trafikken. Avgang A i rutetabellen går ut.

MF "Sunnhordland" må regne med et verkstedopphold på noen dager.

— Hverdagstrafikken burde vi greie å ta unna, selv om A avgangene er ute. Problemene blir større med helgetrafikken. Her vil vi vurdere om vi skal sette inn en ekstraferge. Den mest aktuelle er MF "Melderskin", men dette må eventuelt gjøres etter avtale med veimyndighetene. Setter vi inn en ekstraferge, må vi ta en ut av et annet samband, forklare Sekse.

To i land med lettbåt

To av passasjeren på MF "Sunnhordland" ble fraktet i land med lettbåt fra MF "Ullensvang", fordi de hadde dårligti d og skulle rekke fly.

De resterende ti passasjerene har valgt å bli om bord i MF "Sunnhordland", slik at de kan få bilene med seg når fergen kommer inn til land.