Både brannvesen, politi og ambulanse rykket ut til fengselet i Åsane torsdag ettermiddag. Meldingen kom til brannvesenet klokken 15.23.

— Vi har fått melding om at det brenner i en celle, sier Ronny Karlsen, vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland.

— Det har brent på en celle. Brannen er slukket, og en person er brakt ut. Han tas hånd om av ambulansepersonell og kjøres til sykehus, sier Inger Myrtvedt, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til BT klokken 15.40.

- Må sikre at ingen forsvinner

Mannskap fra Åsane, Arna, Sandviken og hovedstasjonen i Bergen sentrum rykket ut.

— Vi er på stedet med tilstrekkelig mannskap. Vi må sikre at ingen forsvinner fra fengselet i forbindelse med brannen, sier Myrtvedt.

Undersøker cellen

Operasjonssentralen opplyser klokken 16.20 at politiet er på stedet og gjør undersøkelser.

— Det er altfor tidlig å si noe om årsaken. Politiet holder på å undersøke cellen nå, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt.

En mann til sykehus

En person ble sendt til Haukeland med røykskader.

— Han er bevisst og oppegående, men har fått i seg en del røyk, sier Myrtvedt.

Brigadeleder Roald Sunde forteller at det var store mengder røyk inne på cellen som var rundt 6 til 8 kvadratmeter stor.

— De ansatte var kjapp med å få ham ut av cellen. De har gode rutiner på det, sier brigadelederen.

Det er uvisst hvorfor det begynte å brenne. Det har brent flere ganger i fengselet tidligere. Da har innsatte satt fyr på cellen. Hvorvidt det har skjedd nå, er ikke klart.

BERGEN FENGSEL: En person er sendt til Haukeland med røykskader etter at det begynte å brenne i Bergen fengsel torsdag ettermiddag.
TOR HØVIK