Det oppsto onsdag kveld en brann i en teknisk installasjon på en stand i messesenteret Arenum i Solheimsviken.

— Det begynte å brenne i treverket på en stand inne i hallen. Brannen ble slukket med pulverapparat av arbeidere som var i hallen, sier Trond Jargren, brannvakt ved Bergen brannvesen.

Det oppsto sterk røykutvikling.

To fikk røykskader

  • Det var ingen åpen flamme da våre menn kom til stedet, men stedet ble sikret. Det oppsto nokså sterk røykutvikling, og hallen ventileres nå, sier Jargren.

— Vi fikk melding om at det hadde oppstått brann i forbindelse med noe antent olje. To personer med lettere røyskader ble tatt hånd om av ambulansepersonell, sier Terje Hilland, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

I disse dager holdes teknologimessen Offshore Technology Days (OTD) i Arenum. Daglig leder Erlend Keilen opplyser i en pressemelding at oljemessen går som planlagt.

- Raskt oppdaget

Brannen ble raskt oppdaget, og ble slukket av personell på messesenteret før brannvesenet ankom, heter det i pressemeldingen. Det opplyses at to personer ble sendt til Haukeland universitetssykehus for kontroll, mens tre ble tatt hånd om på legevakten.

— Disse er nå skrevet ut, og det er ikke meldt om personskader. Det er det viktigste. Vaktene gjorde en god innsats og rutinene ble fulgt, sier Keilen i pressemeldingen.

Han opplyser også at de vil gjennomgå rutinene etter hendelsen.