Nødsentralen fikk melding klokken 05.04 at en kontorbrakke i Møllendalsveien stod i full fyr og flamme. Brannvesenet kom til stedet etter bare noen få minutter, og brukte rundt 20 minutter på å slukke flammene.

— Da vi kom var det full fyr i den ene brakken i andre etasje. Flammene stod ut av vinduet og det var brent hull i taket, så det hadde nok brent en stund før vi kom, sier brigadeleder Kjell Jacobsen i Bergen Brannvesen.

Brakkebrann for en uke siden

Dette er den andre brakkebrannen på kort tid i Bergen. For en uke siden, lørdag den 22. desember rykket brannvesenet ut med minst fire biler da flere kontorbrakker stod i full fyr på Krohnsminde.

Operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt vil ikke uttale seg om bakgrunnen for den siste brakkebrannen.

— Det er for tidlig å si hva som er årsaken til dette. Vi må undersøke åstedet, men da må det være kaldt, sier Steimler.

Bygger studentboliger

Det er entreprenørfirmaene Faktor Industrier og Jønsson & Woren som eier brakkene i Møllendalsveien. Totalt består de av åtte såkalte Moelven-brakker fordelt på to etasjer. De fire i 2. etasje brukes til kontorvirksomhet, mens de fire under er til garderobe og bespisning.

Brakkene er i bruk i forbindelse med bygging av 727 studentboliger i Møllendalsveien. Faktor Industrier er hovedentreprenør for prosjektet.

— Det er røyk- og brannskadder i alle brakkene i 2. etasje. Mest sannsynlig vil de bare bli byttet ut. Første etasje er derimot intakt, sier brigadeleder Jacobsen.

- Hva kan du si om brannforløpet?

— Vi har ikke noen formening om hvor brannen startet. Det må du ta med politiet.

På grunn av vind brukte brannvesenet lang tid med å etterslukke og sikre stedet. Først klokken ti forlot de stedet, fem timer etter at de fikk melding om brannen.

— Det var en del etterarbeid i forhold til glød, sier brigadeleder Jacobsen.