I tingretten ble brannmannen funnet skyldig i å ha knekt nesen på marinemannen. Han ble dømt til 60 dager fengsel, men anket avgjørelsen til lagmannsretten.

Det var en lørdagsnatt høsten 2009 det startet. Brannmannen var sammen med tre andre på by’n, en kamerat og to andre kvinner. Han hadde drukket før han kom til sentrum og koste seg videre på noen av byens utesteder.

Dro henne i klærne

Utpå natten var det på tide med mat, og følget satte kursen mot McDonald’s i Kong Oscars gate. Den ene av kvinnene var blitt svært så påseilet og kom i snakk med en yngre marinemann utenfor hamburgerrestauranten. Egentlig skulle hun overnatte hos sin venninne, men brannmannen var redd for at hun skulle ende i en annen seng.

I fotgjengerfeltet begynte hun nemlig å kline med den langt yngre marinemannen. Etter hvert gikk hun inn på McDonald’s til de andre. Den andre kom etter. I dommen fra lagmannsretten heter det at han dro henne i klærne for å få henne med seg. Hun fulgte med ut av restauranten, og de ble stående en stund å kline utenfor, før de beveget seg rundt hjørnet, og inn i Hollendergaten, hvor de fortsatte å kline.

Tilbake til McDonald's

Brannmannen mislikte sterkt at den yngre marinemannen la så sterkt an på venninnen. Han sa i retten at han var redd for at kvinnen skulle bli voldtatt, ettersom at hun var så full at hun ikke kunne ta vare på seg selv.

Marinemannen avviste dette og sa at brannmannen fulgte etter ham og kvinnen og kom helt opp i ansiktet på ham. Brannmannen slo ham deretter på nesen, og marinemannen skjønte med en gang at han var skadet. Han svarte ikke, men trakk seg tilbake til McDonald’s, før han oppsøkte legevakten.

Husker lite

Brannmannen nekter å ha slått og får støtte fra kameraten, men retten påpeker at de er venner. I lagmannsretten ble han dømt til 60 dager ubetinget fengsel. Det er samme straff som tingretten ga. I den første dommen skrev retten at det var edelt av brannmannen å passe på kvinnen, men at han gikk for langt. Det hører med til historien at brannmannen har fått to bøter for vold tidligere.

Brannmannens forsvarer har ikke lest dommen fra lagmannsretten og ønsker ikke å kommentere den. Kvinnen som brannmannen var bekymret for, husket svært lite av episoden.