LENA VERMEDAL

lena.vermedal@bt.no

Stord

Ulykken skjedde mellom klokken ti og halv elleve i dag. Veien var da stengt fordi en gravemaskin holdt på å grave i skråningen over.

— En stein rullet ut, delte seg i to og en av disse traff trafikkvakten på ankelen, sier John Malvin Tveit, anleggsleder i Mesta.

Trafikkvakten som skulle påse at ingen biler kjørte inn i området, ble sendt til Stord sjukehus.

— Han skal ha fått brudd i en fot, opplyser Jan Østebø Vik ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. Arbeidstilsynet er varslet om uhellet.

Siden desember har det pågått veiarbeid på E39 i området mellom Jektevik og Sandvikvåg. Det har så langt ikke vært risikofritt.

I april raste 140 meter av europaveien ut og en kvinne med to barn i bilen kjørte ut i et dypt krater. Ingen ble alvorlig skadet, men veien ble stengt i flere uker.

Halvannen uke etterpå holdt en gravemaskin på med arbeid over veien ved Raunholm på grensen mellom Fitjar og Stord kommune. Den gang ble en bil truffet av flere store og små steiner og fikk store skader. Naboer reagerte den gang på manglende sikring og trafikkdirigering i området.

— Vi har stor fokus på sikkerhet og det skal være trygt å ferdes i området. Jeg vil ikke uttale meg mer om det som skjedde i dag, før jeg har forhørt meg nærmere med dem som var til stede, sier John Malvin Tveit.

Utbedringen av E39 over Stord er ventet ferdig ved årsskiftet.