Det var fire bergensungdommer i 16-17 års alderen, som lagde bråk på HSD-bussen fra Bergen til Norheimsund i går kveld. Slike slaurefakter av byungdommer, vil ikke kvemmingene ha noe av.

Kastet av på Jonshøgdi

— Sjåføren fikk nok av de bråkete ungdommene i den fulle bussen. Klokken var 21.30, bussen var kommet til Jonshøgdi, det høyeste punktet på veien over Kvamskogen. Da stoppet sjåføren bussen. Sammen med en passasjer, fikk han hevet den verste bråkmakeren av bussen. Da roet de tre andre ungdommene seg betraktelig, forteller politibetjent Pål Tore Haga ved Kvam lensmannskontor til bt.no.

— Hva hadde de egentlig gjort på bussen?

— De bråkte og laget sjau og spetakkel. Den 17 år gamle bergenser som ble kastet av bussen var heller ikke edru, sier Haga.

Måtte gå 15 kilometer i mørket

— Men er det ikke litt tvilsomt å kaste av en ikke edru 17-åring, av på fjellet sent om kvelden?

— Ungdommen var ikke så beruset at det burde være noe problem for en ungdom. Han fikk seg en fin og lang kveldstur. Jeg tror han gikk hele veien fra fjellet og ned til Norheimsund sentrum, der han og de andre ungdommene bor for tiden. Kanskje han trengte litt frik luft, sier Haga.

Måtte ringe sjåføren og beklage

17-åringen fikk melding om å møte på lensmannskontoret klokken 08.00 presis i morges.

— Han møtte opp hos meg i morges slik han skulle. HSD-sjåføren vil ikke anmelde forholdet, men vi godtar ikke slike slaurefakter. Ungdommen beklaget måten han hadde oppført seg på og lovte at dette ikke skal skje igjen. Han har fått telefonnummeret til bussjåføren, og har lovet å ringe han og beklage oppførselen sin, sier Pål Tore Haga til bt.no.