I ettermiddag fikk politiet melding om bråk mellom to klasser på Rothaugen skole.

— Det har vært en mindre konflikt mellom elever på skolen, som pågikk så lenge at skolen ikke klarte å håndtere dette på egen hånd. Politiet ble derfor kontaktet, sier politiets innsatsleder, Gustav Landro, til bt.no.

- Hva har politiet gjort på stedet?

— Vi har snakket med de involverte. Elevene er nå sendt hjem.

- Ingen alvorlig skadet

Rektor ved Rothaugen skole, Hillevi Runshaug, bekrefter at det har vært en slåsskamp mellom to elever ved skolen i dag.

— Det var ingen som ble alvorlig skadet. Det skal ikke være snakk om kuttmerker, bare blåmerker, sier Runshaug.

Hvorfor ringte dere til politiet?

— Vi ringer heller en gang for mye enn en gang for lite til politiet for å ha god beredskap og for å løse opp i situasjonen, sier hun.

Hun forteller at de som var involvert i slåsskampen er tatt hånd om av skolen og foreldrene er kontaktet.

— Det var få elver som var involvert her og det er en stor skole. Vi jobber med skolemiljøet kontinuerlig.

Har dette pågått over lengre tid?

— Vi ser at små uenigheter, som gjerne starter på sosiale medier, kan utløse slike situasjoner som vi hadde i dag, sier hun.

- Kranglet om sjokolademelk

Ifølge flere elever i 10. klasse ved skolen, startet slåsskampen etter at en 10.-klassing ba en elev i 9 klasse om å ta opp en sjokolademelk som han hadde kastet på gulvet i Aulaen.

— Etter slåsskampen var begge to godt forslått i ansiktet. Jeg tror 9.-klassingen knakk nesen og 10.-klassingen hadde et kutt under øyet, sier en elev ved skolen.

Ifølge elever ved skolen, stengte lærerne Aulaen etter slåsskampen og sendte alle elevene på gangen. Der skal det ha startet en ny slåsskamp mellom 10.-klassinger og 8.-klassinger.

— Det er ganske tragisk og det er ikke første gang det skjer. Det har vel vært fire til fem lignende episoder i år og det er i storefri det pleier å skje, sier en 10.-klassingen.