Ekteparet Helge Rasmussen og Lill Rasmussen går tur på Fløyen tre ganger i uken, men den siste uken har det vært mindre hyggelig enn det pleier å være.

Ved Skomakerdiket har det den siste tiden samlet seg boss. Mye boss.

— Jeg så det først for litt over en uke siden. Det begynte når det var så varmt og fint, og mange var her oppe og grillet, sier Rasmussen.

Siden ble varmen et problem. Poser med rester av grillmat og alkohol begynte å lukte. Helge Rasmussen har vært i kontakt med mange turister og turgåere som reagerer på hvordan det både ser ut og lukter her.

— Når det var på det varmeste var det helt grusomt å gå forbi, sier han.

Skuffet over forsøplingen

— Vi så det med en gang vi kom opp. Det ødelegger opplevelsen av et ellers vakkert område, sier Melanie Gruber fra Østerrike.

SKUFFET: Melanie Gruber (24) og Matthias Zellinger (28) fra Østerrike syns det er trist forsøpling får ødelegge opplevelsen av Fløyen.
Baste Fanebust

Sammen med kjæresten Matthias Zellinger har hun vært i Norge i fem uker. De har reist fra Nord-Norge og besluttet å bruke dagen i Bergen og den siste dagen i Norge på å gå i turområdet på Fløyen.— I Nord-Norge så vi ikke noe sånn som dette, jeg vet ikke om de har det på en annen måte der oppe, sier Gruber.

De er begge skuffet over at det de kaller «et ellers praktfullt friluftsområde» ikke blir holdt ryddig.

- Tyder på forsømmelse

Det er Grønn Etat som har ansvaret for bosstømmingen på Fløyen.

Turgåer og lokalentusiast Helge Rasmussen mener bosset som har ligget over en uke tyder på forsømmelse, men mener det blir feil å bare peke på etaten.

— Det er jo meningen at bare engangsgriller skal i gitteret, men her har jo folk kastet alt mulig, både i og utenfor den. Samtidig står det en halvtom bosskonteiner en meter unna, sier Rasmussen.

Han mener de norske butikkposene i stålcontaineren tyder på at det er norske sommergjester som er verstingene.

Snarlig opprydding

Ifølge byfjellsansvarlig Jan Robert Brandsdal i Grønn Etat er ingen av gjestene noe bedre enn de andre.

— Både turister og bergensere bruker dette området i utstrakt grad om sommeren. Da blir det fort mye boss.

På sommerstid er dette et av områdene som blir fortest forsøplet, ifølge Brandsdal.

— Vi er oppmerksomme på dette stedet, og har ofte ekstraturer hit. Det som har skjedd er mest sannsynlig at det har vært mye folk her like etter siste tømming, også har bosset samlet seg opp.

Han sier meldinger om boss som flyter i fjellet som oftest fører til en snarlig opprydning.

VELGER DET ENKLESTE: Til venstre den halvtomme bosskontaineren som har blitt valgt bort til fordel for den enklere, åpne stålcontaineren. Her skal det kun kastes engangsgriller, en regel som tilsynelatende har blitt flittig brutt.
Baste Fanebust