— Jeg fikk helt panikk. Den er som et familiemedlem for oss. Jeg løp av gårde og spurte alle jeg traff om de hadde sett hunden, sier Frønsdal, som er dommer i Gulating lagmannsrett.

Hundenapperen slo til utenfor Rema 1000 på Nesttun ved 15-tiden i går. Mens Frønsdal var inne og kjøpte bananer og tannkrem, stakk en kvinne av med familiens høyt elskede kjæledyr.

- Tok bussen

  • Jeg snakket med en dame som sa hun hadde sett en jente løpe av gårde med hunden i bånd. Jeg var helt oppe på Øvsttun for å se etter den. Da jeg kom ned igjen på Nesttun, traff jeg en mann som fortalte at jenten hadde tatt hunden med på bussen til sentrum, forteller Frønsdal.

Hundenapperen er beskrevet som korthåret, med en svart jakke og dongeribukse.

Anmeldt

— Jeg har ringt Gaia og ba dem være på utkikk, og har selvsagt anmeldt tyveriet til politiet, sier Frønsdal.

— Jeg vil tro den er umulig å få solgt, selv om det er en prakthund. Den er veldig lett å kjenne igjen. Jeg hadde trodd at den ville stritte imot, for den er veldig sterk. Men den kan ha trodd at det var en lek, sier Frønsdal.

Politiet har ikke hatt kapasitet til å bruke de store ressurser på hunde-bortføringen.

— Dette er ikke en prioritert oppgave for oss. Vi skulle gjerne gjort mer, men kan ikke prioritere en hund, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt.

EIRIK BREKKE