Vaktene og servitørene ved Børs Café har den siste tiden fått beskjed om å være ekstra nøye med å sile ut prostituerte.

— Vi er provosert av de prostituerte som står på gaten utenfor, og har derfor innskrenket vår toleranse Vi vil svært gjerne ikke ha prostituerte inn her. Vi kan ikke drive å sjekke om de rekrutterer kunder hos oss eller ikke, sier daglig leder Emil Gjessing.

Han mener vi må leve med at enkelte kvinner blir avvist på feil grunnlag, så lenge myndighetene ikke får bukt med gateprostitusjonen.

- Kan skje misforståelser

— Dette kunne ha vært unngått hvis myndighetene tok tak i problemene. Nå må vi som driver virksomhet i sentrum finne ut hvem som er prostituert og ikke prostituert. Det er en stor oppgave som vi ikke skulle vært pålagt i det hele tatt.

— Og det som kan skje når man må være på vakt for eventuelle uvedkommende, er at det kan skje en misforståelse. Hvis det har skjedd i dette tilfellet, beklager vi på det sterkeste, sier han.

Emil Gjessing avviser at utkastelsen fredag hadde noe med kvinnenes etniske opprinnelse å gjøre.

— Om det er thailandske, afrikanske eller norske kvinner, er det på ingen måte snakk om forskjellsbehandling. Tvert imot. På Børs Café går det folk fra hele verden, og alle er hjertelig velkomne.

- Må få lov

Gjessing har ikke noe klart svar på hva slags bevis som kreves før noen kan nektes adgang.

— Hvis vakten får en mistanke, uansett hvilket individ det gjelder, må han få lov til å vurdere det og finne ut hva som er fakta og ikke fakta.

— Vi vet jo det at det er blitt et økende problem med prostituerte i Bergen sentrum. Vi vil ikke blande disse med våre stamgjester.

I går kveld tok assisterende daglig leder Cristian Valdes Carter ved Børs Café kontakt med Bergens Tidende. Han var på jobb fredag kveld, men så ikke det som skjedde.

— Vakten sier den ene damen var for beruset til å komme inn, en annen nektet å vise legitimasjon. Det ble høyrøstet krangling, og vakten ba dem gå, hevder Valdes Carter.

Daglig leder Tor Arne Hammer i Bergen Vaktvesen, som har ansvaret for vaktholdet på Børs Café, ville i går ikke å kommentere saken.