— Hove og Pedersen sa at vi ikke passer inn i forretningskonseptet på Kløverhuset. Et temmelig skandaløst utspill, sier daglig leder Emil Gjessing.

Han er tredje generasjon som styrer den institusjonen Børs Café.

— Vi har fulgt kontrakten til punkt og prikke. Vi kan dokumentere at alt er som det skal være. Da er det ganske fantastisk dersom vi ikke får fortsette her, sier han.

Si din mening!

- Utenkelig å flytte

Nå kan det gå mot slutten. 8. oktober går kontrakten som ble fornyet i 1986 ut. Ifølge Gjessing har de hatt ett møte med Hove og Pedersen i Kløver Eiendom. Det var 19. juni.

— Da ble vi ikke enige. Vi skal ha nye møter etter ferien er planen.

— Hvorfor kan dere ikke finne et annet lokale dersom avtalen ikke blir forlenget?

— Børs hører hjemme der den alltid har vært. Her har vi vært i 82 år. Børs er ikke messing og marmor, men en ekte brun café. Det å flytte Børs Café er egentlig utenkelig etter så mange år. Det er som å flytte Trollhaugen.

- Temmelig sjokkerende

Etter det BT får opplyst, har Kløver Eiendom luftet med flere restauratører i Bergen om de kan være interessert i å drive en ny restaurant i de samme lokalene.

Dette skal ifølge BTs kilder ha skjedd før Børs Café ble varslet om at de trolig ikke får drive videre.

— Dersom dette er riktig, synes jeg det er temmelig sjokkerende. Det vil være normal folkeskikk å la oss være med, sier Gjessing.

Børs Café sin advokat, Per Magne Kristiansen, sier han er oppgitt over Kløver Eiendom.

— Det er urimelig at en institusjon som Børs Café blir kastet ut. Børsen har vært i Kløverhuset siden starten. På denne tiden har ikke leiekontrakten blitt misligholdt en gang.

- Ikke mye håp nå

Kristiansens har sin egen tolkning av at «Børsen ikke passer inn i forretningskonsept på Kløverhuset»:

— Vi er ikke fine nok for dem.

Ifølge Kristiansen kikker de etter alternative lokaler.

— Men å finne noe som likner på Børs Café av i dag blir veldig vanskelig. Det er lite som tyder på at det er noe håp nå, sier han.

Emil Gjessing gir imidlertid ikke opp kampen for lokalene på Strandkaien.

— Vi har overlevd 1. verdenskrig, de harde 30-årene, 2. verdenskrig og røykeloven. Vi gir oss ikke så lett, selv om vi støter på to huseiere som ikke har noe til overs for oss.

SAMLES OM BØRSEN: Rolf Gjertsen og Magne Pettersen er skjønt enige. Børsen må bestå. Stedet er også langt bedre enn sitt rykte, mener de. ¿ Mange kommer hit bare for å ta et par pils, og så ferdig med det. Det lille som er avbråk her, skyldes utenforstående.
Wang, Knut Egil